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1.Imagen marcada / sin marcar KOHLI, M.M. (Ed.). International Workshop on Facultative and Double Purpose Wheats (1995 oct. 23-26 : INIA La Estanzuela, Colonia, Uruguay). Montevideo (Uruguay): CIMMYT; INIA, 1996. 244 p. "Centro Internacional de Mejoramiento de Maíz y Trigo; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay"
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres.
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2.Imagen marcada / sin marcar KOHLI, M.M. (Ed.). Importancia de las principales enfermedades del trigo como factores limitantes de la producción. ln: Jornada de Control Químico de Enfermedades del Trigo en Sistemas de Manejo para Alta Productividad, 1 : 1996 jun 27-28 : Buenos Aires [Memorias]. Buenos Aires (Argentina): INTA ; Bolsa de Cereales de Buenos Aires, 1996. s.p.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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3.Imagen marcada / sin marcar KOHLI, M.M. (Ed.). Mejoramiento de la resistencia a la sequía en trigo : memoria del taller. México (México): CIMMYT, 1991. 238 p. Marcos Juárez, 28 al 30 agosto 1989, Argentina.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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4.Imagen marcada / sin marcar TALLER SOBRE LA FUSARIOSIS DE LA ESPIGA EN AMÉRICA DEL SUR, 1987 SET 7-11 : ENCARNACIÓN, PARAGUAY - KOHLI, M.M. (ED) [Taller]. México (México): CIMMYT, 1989. 144 p.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  12/09/2014
Actualizado :  08/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  B - 2
Autor :  FITZGERALD, M.A.; BERGMAN, C.J.; RESURRECCION, A.P.; MOLLER, J.; JIMENEZ, R.; REINKE, R.F.; MARTIN, M.; BLANCO, P.; MOLINA, F.; CHEN, M.-H.; KURI, V.; ROMERO, M.V.; HABIBI, F.; UMEMOTO, T.; JONGDEE, S.; GRATEROL, E.; REDDY, K.R.; BASSINELLO, P.Z.; SIVAKAMI, R.; RANI, N.S.; DAS, S.; WANG, Y.J.; INDRASARI, S.D.; RAMLI, A.; AHMAD, R.; DIPTI, S.S.; XIE, L.; LANG, N.T.; SINGH, P.; PORO, D.C.; TAVASOLI, F.; MESTRES, C.
Afiliación :  BLANCO BARRAL, PEDRO HORACIO, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; MOLINA CASELLA, FEDERICO, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Addressing the dilemmas of measuring amylose in rice.
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  Cereal Chemistry, 2009, v. 86, no. 5, p. 492-498.
ISSN :  0009-0352
DOI :  10.1094/CCHEM-86-5-0492
Idioma :  Inglés
Contenido :  Amylose content is a parameter that correlates with the cooking behavior of rice. It is measured at the earliest possible stages of rice improvement programs to enable breeders to build the foundations of appropriate grain quality during cultivar development. Amylose is usually quantified by absorbance of the amylose-iodine complex. The International Network for Quality Rice (INQR) conducted a survey to determine ways that amylose is measured, reproducibility between laboratories, and sources of variation. Each laboratory measured the amylose content of a set of 17 cultivars of rice. The study shows that five different versions of the iodine binding method are in use. The data show that repeatability was high within laboratories but reproducibility between laboratories was low. The major sources of variability were the way the standard curve was constructed and the iodine binding capacity of the potato amylose used to produce the standard. Reproducibility is much lower between laboratories using a standard curve of potato amylose alone compared with those using calibrated rice cultivars. This study highlights the need to standardize the way amylose is measured, and presents research avenues for doing so.
Thesagro :  AMILOSA; ARROZ; CALIDAD CULINARIA.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT100039 - 1PXIAP - DDPP/Blanco/Arb/2009/1
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